mandag 2. februar 2015

Hva er normalt?







Ja, hva er det som er normalt? Er det normalt å skrike til andre mennesker for at de ikke gjør som vi selv ønsker? Eller er det normalt at vi snur ryggen til mennesker fordi de gjør som de selv vil? Er det normalt å være unormal? Kanskje det er unormalt å være normal?





Vi er som sagt 7 milliarder mennesker på denne jorda, og vi har da 7 milliarder mennesker med fri vilje, og 7 milliarder mennesker med sin egen sannhet - og den er ikke lik vår. Men den er like sann for de, som vår sannhet for oss - men gjør dette oss da til normale eller unormale mennesker? Om vi har en annen sannhet enn de, er vi da normale eller unormale? 




Det er hva vi selv velger å uttrykke oss som, de fleste vil si at de selv er normal, de har sannheten og de vet best - så bra, men hva om de møtte en som også var normal, de hadde også sannheten og de også viste best - da starter garantert diskusjoner og krangling for det ER (u)normalt. Begge har rett, ingen av de har feil - det er bare hva vi selv tenker som gir oss ett personlig svar. Men det gir oss ingen rett til å dømme noen av den grunn.





Når fikk vi retten om å bestemme hva som er normalt eller ikke for andre? Ja vi kan selvfølgelig velge hva vi vil ha og omgå i vårt liv, men vi kan på ingen måte bestemme at noen er unormale fordi noen har en annen tanke eller sannhet. Er det normalt å kjøre på ventre side på veien, eller er det normalt å kjøre på høyre side på veien? Vi velger selv hvor normalt vi vil ha det i vårt liv, og når vi har valgt dette - blir alt annet unormalt, selv om det egentlig er normalt for andre. 




Om vi ikke ble klokere av dette, så tenk nøye igjennom før vi tar ett standpunkt om andre. Hva om de ikke viste noe bedre enn de valgene de tok, da er det normalt. Enig?

Mvh

Kjetil