mandag 21. september 2015

Hva er Respekt og forakt?


Ordet: Respekt. 



Hvordan ville vi ha forklart ordet respekt til ett menneske som ikke helt forstår hva det betyr?- At respekt er når man respekterer noen? Denne personen vet jo ikke hva respekt betyr. Her ble det forklart kun ordet, men ikke betydningen. 




Respekt er for meg en holdning, som igjen blir ett uttrykk ovenfor andre mennesker vi omgåes eller møter. Og når vi møter ett annet menneske med samme holdning som vi selv ønsker å bli møtt med, det er respekt. Respekt er ikke bare ett ord som vi bruker bare til mennesker, det kan være en annens kultur, meninger, landets lover og regler, ett dyr, eiendom, eiendeler osv. Om vi møter vår likemann, om vi anerkjenner han/hun - er ikke det å vise respekt? Jo det er faktisk det. 

Vi har mange forskjellige regler i Norge, disse er nedskrevet i Norges Lover. Mange av lovene har de forenklet, ved at de feks har satt ut skilt i trafikken, slik at vi kan være opplyst på feks hvordan farten er på dette aktuelle stedet, om vi har forkjørsvei, om vi har lov til å stoppe akkurat her osv. Følger vi disse, respekterer vi Loven.



Ordet: mangel på Respekt(Disrespect).


Men om vi snur på dette, når viser vi ikke respekt for ett annet menneske?


Da viser vi forakt. Hvordan viser vi dette? Overlegenhet er å ikke vise respekt, og er da en forakt. Vise nedlatenhet ved å ikke bry seg for noen eller noe er også ikke å respektere, som også er en forakt. Hva er de hverdagslige måtene vi ikke viser respekt på? Tenk litt på om hva vi sender ut til andre, er vi alltid så flinke som vi selv sier. 




Forakt er også ett strekt ord å bruke, på lik linje som "Jeg elsker deg" og "respekt".
Men dette er viktige ord å kunne, for hver dag er vi i situasjoner, hvor nettopp slike uttrykk blir brukt, eller skulle ha vært brukt. Bruk ordene når de skal brukes, ikke missbruk dem. 

Ha en fin kveld

Kjetil







onsdag 2. september 2015

Vi venter og vi venter...på hva?

Mens noen mennesker venter, gjør andre mennesker underverker.





Vi er eksperter på "å vente på noe", Vi setter gjerne en tidsramme på det vi "venter" på. Hva om vi faktisk gjorde noe mens vi ventet? Selv har jeg vært i MLM bransjen i mange år, og det som jeg hører mest av er at: - "jeg venter på at de tingene skal komme på plass først, før jeg starter å jobbe. Og når de har kommet på plass, da skal jeg starte å jobbe." eller som denne her: - "når det spesielle produktet kommer, skal jeg ihvertfall starte å jobbe." - Ya you Right... Dette er jo egentlig en ren selvsabotasje. Vi venter faktisk på gode produkter eller tjenester som kommer, og om det tar tid, så får det ta den tiden de trenger for å få dette til. Men hva er det vi egentlig forteller til verden rundt oss når vi "venter"?



Er vi egentlig klar over ringvirkningene vi skaper her? Vi startet jo for en grunn, ikke sant? Vi startet ikke opp for å vente, eller? Hva forteller vi da vår downline når vi venter? Jo de kan vente de også...hoi hvor det går. Da er det ikke rart at det ikke skjer noe, og vi kan jo heller ikke få folk til å jobbe når vi selv ikke jobber.



Eller om vi hadde snudd litt på denne "ventingen", og brukt den til noe positivt som å jobbe mens vi venter. Da hadde vi også gjort "underverker" mens vi ventet både på produkter og at "tingene" kommer på plass. Hva hadde vi da vist verden rundt oss? Kanskje vi til og med hadde jobbet oss opp i titler mens vi ventet.



Om vi tar for oss hele livet vårt i sin helhet, så venter vi stadig vekk på noe eller noen her også. Kanskje vi vil ha en kjæreste, annen jobb eller kanskje ønsker vi å tjene mer penger og ha mer fritid sammen med familien. Om vi bare hadde sluttet med å ventet på noe eller noen, og gjør det som kreves av oss for å få dette til. Hvordan ville vårt liv ha sett ut om vi hadde gjort noe isteden for å vente?



Selvsabotasje og unnskyldninger er det som stopper oss, stopper vår egen vekst. Vi kan sammenligne oss med en filmprodusent, de lager manus. Vi produserer våre liv, utifra våre gode/dårlige valg.



Så hva VENTER vi på???


Ha en fin dag videre

Kjetil