torsdag 26. mai 2016

Vi har alle ett valg!


Vi har alle ett valg:



Alle kan vi ta riktige valg, og alle kan vi ta feil valg - uansett er dette valg. Vi kan velge å ta ett riktig valg eller så kan vi velge å ta ett feil valg - uansett hvilket valg VI har tatt, er det vi som har tatt det. Vi kan ikke skylde på noen. Det er ingen andre som står ansvarlig for våre valg, for det har vi helt og holdent tatt selv. Vi kan aldri skylde fra oss våre valg fra oss, det er å sette oss selv på utsiden.



Når vi tar 100% ansvar for våre valg i livet, vil vi også kjenne at våre grunnverdier endrer seg i takt med valgene våre. Mange mennesker vil da ikke "kjenne" oss igjen, fordi vi har endret oss. Ja for vi vil ikke ha unnskyldninger, drama, misunnelse, intriger skapt av mennesker som ikke tar egne valg i tråd med ansvaret vi selv har.

Dette er ett mindset, vi har tatt en beslutning i livet hvor drama, unnskyldninger etc ikke skal eksistere i livet. Dette skjønner ikke mennesker som ikke har tatt 100% ansvar i livet, de er vant med å leve i unnskyldninger, hvite løgner, tro på alt de hører uten å sjekke fakta, leve som de alltid har gjort - det er feil på alle andre enn dem selv.


Selv har jeg tatt ett eget valg som er det beste jeg har gjort i mitt liv, så en konsekvens i mitt liv er da at mine grunnverdier har endret seg. Jeg ser ikke på ting i livet som skjer som en katastrofe, men som en utfordring som er dagligdags i våre liv og er ganske så løsningorientert på mange måter. Det finnes alltid en grunn for at ting skjer, vi kan da igjen velge å lage noe stort ut av det, eller så finner vi løsninger og lar det være med det.



Ofte er vi så opptatte å ha rett, og alle andre feil. Vi vokser opp med forskjellige historier i livet, hvor vi danner våre liv ut i fra. Om det er rett eller feil - handler igjen om valgene vi tar, og vi velger helt og holdent om hva vi skal lage drama om. 



Selv er jeg allergisk mot drama - så det finnes ingen drama i livet mitt - drama blir kuttet før det kommer til poenget. Så er du en som starter eller skal forklare meg om ditt drama, finn deg ett annet sted å lage drama. Ei heller hjemme hos meg hører drama hjemme, alle i huset vet dette. Så oppstår det drama, blir det kuttet før det er startet. Det er ett standpunkt som vi har tatt hjemme. Så får andre ta sine standpunkt i sine hjem.



Da er det opp til oss selv om hvordan vi skal oppfattes av andre. Er vi en drama queen, blir vi også tatt for det. Er vi en egoist, blir vi tatt for å være egoist. Så da er det vårt valg om hvordan vi skal oppfattes som sagt. Titt inn i speilet, hva ser du? Det vi ser, er hva vi er. Vi er ett ekko av vårt eget liv. Vi kan velge å endre på det, men det er bare vi selv som kan. Så velg riktig.

Kjetil