torsdag 9. november 2017

En pekefinger ut, blir tre tilbake!



Om du i det hele tatt skulle rette en finger mot andre, så ikke glem å peke tre fingre tilbake til deg selv.




Vi er flinkere til å oppdage feiler og mangler hos andre enn hos oss selv. Tenk deg om noen rundt deg skulle klage på ett eller annet hele tiden, dette kan være økonomi, jobb, mannen/kona osv... men du humrer stille for deg selv, samtidig som du er irritert over klagingen... Snu på situasjonen, du selv reagerer kraftig på en mulig uttalelse fra noen rundt deg, eller at det er noe de gjør - da er det sikkert noen andre som humrer over deg. Vi faller som regel i den samme fella, og vi er kanskje ikke så feilfrie eller ulike noen andre likevel. Men konfliktnivået med likesinnede er veldig stor her, da vi faktisk er likere enn vi tror. 




Til og med "disse tre fingrene" skal vi passe på å gi tilbake til de som fortjener det, men stopp litt - hva var det jeg nettopp skrev... du må gi de til deg selv. Om du skal passe på alle andre, så glemmer du deg selv. DU skal ha disse tre fingrene hele tiden rettet mot deg, når du ikke irriterer deg eller kommenterer andres feil/mangler - da snakker vi. Men klarer vi å sette disse tre fingrene på oss selv? Eller tør vi ikke, for vi er redd for hva andre skal si? Husk TRE FINGRE mot deg selv.





Hva kan "jeg" gjøre annerledes hver dag, så jeg ikke irriterer meg over andre - eller kritiserer dem? Hva fikk meg til å reagere på en irritabel måte? 
Analyser dine egne adferdsproblemer, for det er du som har de - ikke de. Rett og slett. Dine dårlige sider kommer synlig frem jo mer du reagerer/overreagerer over andre. Er det ikke bedre å kaste inn håndkleet og bare innfinne seg i at man ikke er noe bedre enn noen andre?

Som regel analyserer vi andre, vi kan til og med sitte i mange timer å tenke og spekulere over andre sine valg/væremåter etc... men det er faktisk ditt eget speilbilde du selv ser. Hvor ofte sitter vi å evaluerer oss selv? Jeg tror de fleste av oss ikke gjør det, for vi ønsker ikke å møte smerte eller ubehag for vi er jo ikke slik eller slik... men det gjenspeiler seg hver gang du blir irritert eller overreagerer. 





Tar du utfordringen med å kun å kontrollere din egen pekefinger, ingen andres... vil du ta denne med meg? Så ser vi hva som dukker opp når vi vender den tilbake til oss selv. 

Ha en fin dag. 

Kjetil