fredag 8. desember 2017

Konspirasjonsteorier

Konspirasjonsteorier

Konspirasjonsteorier, de er overalt. De finner deg raskt, uansett hvor du måtte gjemme deg, og så snart du vender ryggen til blir det født enda flere. Disse teoriene har faktisk eksistert like lenge som makt og korrupsjon, og de kommer aldri til å forsvinne.
Mennesker prøver å overbevise deg at de har rett og alle andre har feil, eller at de har ingenting med den eventuelle saken å gjøre - men vil likevel overbevise deg at de har 100% rett. Dette vil sannsynligvis noen mennesker faktisk tro på, og de ser ikke at de er manipulert av sakens kjerne eller av mennesket bak teorien. At dette er underholdende, vekker ettertanke, fascinerer og gjør "verden" en smule mer interessant er det ingen tvil om. 



Så kjære venn, det å gi falske forestillinger om en virkelighet som ikke eksisterer til andre er da ikke så bra. Hvordan er disse personene satt sammen? De er godt reflekterte, åpen og samtidig kritisk. Stiller spørsmål der andre tier, og de tør å utfordre de aksepterte konsekvensene. De tør å leke med tanken om at saken/personen ikke er slik som de fremstår. De er unike, og gjør seg selv veldig unike. Ofte manipulerende, og har "alltid rett". 
Ofte er dette i større scala dette konspirasjonsteoriene kommer inn, men de er også se i langt mindre saker og sammenhenger. Dette kan også være enkeltvis i en mindre gruppe med mennesker. Er dette en fremtreden person som mange ser opp til, vil den alene gi teorier som andre vil tro på, men som ikke stemmer med virkeligheten.

Eksempler på Konspirasjonsteorier:
  • Noen vil få oss til at Jødeforfølgelsen aldri har funnet sted
  • Noen vil få oss til å tro at 11.09.2001 var iscenesatt av USA selv.
  • Noen vil få oss til å tro at USA sin månelanding er bare tøv.
  • Noen vil få oss til å tro på noe som ikke er sant i det hele tatt! 

Personlig tenker jeg meg om flere ganger nå om jeg skulle treffe noen slike mennesker. 


Ha en fin dag
Kjetil Nordrum