lørdag 28. august 2021

Har du en narsissist nær deg?

kilde: Har du en narsissist nær deg? (psykopaten.info)


Narsissisten er en nær slektning til psykopaten. Men det er forskjeller. Sitter du igjen alene med skyldfølelse, skam, frykt, fortvilelse, angst, søvnproblemer, sosial angst og kanskje ruser deg etter å ha hatt et forhold til en narsissist?

Du er dessverre ikke alene og tiden det tar å bli hel igjen etter å ha blitt tygget og spyttet ut av en narsissistisk mishandler, er individuelt. Her skal du få noen ledetråder på hva du har blitt utsatt for og hvorfor det er viktig å plukke deg selv opp igjen etter denne erfaringen. Det er nemlig håp!

Vil du vite mer hva som skiller en psykopat fra en narsissist? Her er forskjellen

Narsissistens sirkel av mishandling er viktig å forstå, fordi den aldri tar slutt. En narsissist vil bruke samme oppskrift på offer etter offer til de ikke klarer å lure flere eller brenner seg selv ut og sitter alene selv. Har narsissisten for eksempel dyttet barn/familie/venner foran seg for å få deg i nettet, vil de gjøre det samme med neste offer. De kan endre masken de bruker og måten de nærmer seg et nytt offer, for husk de vil fange deg ved å speile deg, men deres metode vil alltid følge et mønster.

Narsissisten og mishandlingens sirkel

Smiger – manipulering – speiling/etterligning – Love bombing/overøse med «kjærlighet» – suge deg for energi – bruke/misbruke for egen vinnings skyld – frykte avhengighet – føle skam – føle misunnelse – projisere – skylde på – bryte ned – hate – spre rykter om  – knekke – kaste – starte på nytt, med nytt offer eller deg om igjen.

Narsissisten – noen kjennetegn 

I Store Medisinske Leksikon kan du lese at typiske kjennetegn på en narsissistisk  er  at personen har større tanker om egne evner og prestasjoner enn det de faktiske resultater tilsier: hun er opptatt av fantasier om ubegrenset suksess og makt, hun oppfatter seg selv som så spesiell og enestående at hun bare kan være i kontakt med spesielle mennesker og krever særbehandling, hun har urimelige krav om beundring, og hun utnytter andre for egne behov. Mange har en sjarm, som hvis den er koblet sammen med en viss intelligens, sosiale ferdigheter og utadvendthet, kan medføre at omgivelsene undervurderer alvorlighetsgraden av personlighetsforstyrrelsen. Bak fasaden vil personen imidlertid være svært krenkbar, lett føle skam, kunne ha en tomhetsfølelse og være uvanlig opptatt av kroppen og dens funksjoner (hypokondri). Hun har en utilstrekkelig evne til å forstå og anerkjenne andres følelser og behov, og blir lett misunnelig, sjalu og hevngjerrig. Utad kan hun derfor ofte virke arrogant og sint. Eller motsatt elskverdig, varm, omtenksom og empatisk.  Men bakenfor masken banker et kaldt og beregnende hjerte.

Bedraget

Hvem som helst kan la seg lure av en narsissist, være seg de er din partner, mor, far, søster, bror eller venn som misbruker din tillit, kjærlighet og omtanke. Du føler deg sint og skamfull når du innser du ble lurt av noen som lyver, bedrar og manipulerer. Du føler forakt for tiden, energien, tilliten og kjærligheten du ga dem i god tro, og helt forgjeves, for de setter ikke en gang pris på hva de tok fra deg, fordi det aldri er nok for dem. De er som sorte hull som aldri kan fylles. Alt handler om dem og hva de vil ha og hvor langt de er villige til å gå for å få det. De fleste av dem er villige til å skade andre for å få det som de vil. Husk det. De har ingen anstendighet, grenser eller hemninger når det gjelder hva de gjør for å få sin vilje og sine behov dekket.

Narsissistens straff

I det du begynner å gjennomskue dem, begynner de å straffe deg hardere. De begynner gjerne å lete etter et nytt offer som skal erstatte deg som nå er blitt deres fiende. Og når du betror deg til noen om narsissistens fiendtlige adferd mot deg, vil kanskje ingen tro deg fordi narsisster er så gode til å lyve og bedra og manipulere og gjøre det de gjør.

Du blir straffet for å ikke lenger tro på deres infame illusjoner, løgner og halseløse luftslott. De vil kaste deg fra seg som en skitten hanske etter å ha terrorisert deg psykisk, gitt deg skylda for alt og for å ha ødelagt deres liv. Dine svakheter og innerste hemmeligheter du delte med dem, vil bli brukt mot deg for alt det er verdt.

Raserianfall

De vil ha raserianfall, gråtetokter og lage drama så du aldri får slappet av og hentet deg inn igjen. De vil så splid mellom deg og familie, venner, barn og andre som måtte ha betydning for deg. De vil pine og plage deg til du gjør nesten hva som helst for å få litt fred.

De vil spre løgner og onde rykter om deg og bli trodd. Lenge, for de har ingen samvittighet. Derfor kan de lyve troverdig og hemningsløst. De tror på sine egne løgner og luftslott. Og deres neste offer vil tro dem som du gjorde og være en ny brikke i spillet om narsissistens maktbegjær, egoisme og hevnlyst.

Du vil få se akkurat hvor lite du noensinne var verdt for dem, når de hopper videre til neste offer som om du aldri eksisterte, og sørger for å vise deg at du er gjemt og glemt og verdiløs for dem mens de smiler inn i soloppgangen.

Husk –  det er en illusjon for å holde deg fanget, svekket og knust.

De elsker kontrollen og makten løgnene og manipuleringen deres gir dem, De elsker oppmerksomheten og godene de får ved å lure, bedra, skape drama og intriger rundt seg. De lurer grådig fra deg alt de kan av materielle goder, penger, venner, familie og samhold med andre, med smiger og smisk, trusler, løgner, sykelig sjalusi og raseri. Og de elsker å se deg stupe i ytterste mørke, ribbet, alene og desillusjonert. De vil gjerne knuse deg for å ha oppdaget hva som lå bak deres «perfekte» falske fasade av ingenting, og de gjør det med et ondsinnet smil av tilfredshet. De mener de er feilfrie og enestående og i sin rett til å oppføre seg som de gjør. Det er alle andre som gjør feil, ikke de. De er ikke syke, det er du.

Reis deg fugl Føniks

Hva gjør du etter en narsissist har fortært deg og etterlatt deg i en askehaug der du ikke tør å møte verden, mistror alle og tror alt er din skyld? Skal de få makten, seieren og gleden av å ha lagt livet ditt i ruiner, stjålet og griset til alt du har kjært? Hva tror du vil plage dem mer enn noe annet?

En narsissist konkurrerer med alt og alle og har ett mål i sikte – å vinne.

At du reiser deg som fugl Føniks fra asken og tar tilbake livet ditt uten dem, sterkere, bedre og flottere enn før er den ultimate seier mot dem. Kontakt en gammel venn, et familiemedlem, en terapeut eller delta i en støttegruppe på nett eller lokalt der du bor for ofre av narsissister, og fortell dem sannheten uten skam. Hold deg unna alle som holder med narsissisten da de ikke har evnet å gjennomskue dem ennå og vil kun være verktøy for videre mishandling av deg.

Det er ikke du, men narsissisten som er en ynkelig, stusselig stakkar. Du har ingenting å skamme deg over selv om du ble lurt og bedratt.  Børst av deg støvet fra en bølles vemmelige herjinger og vis dem fingeren ved å reise deg opp igjen og gå videre. De fleste narsissister ender opp ensomme og alene i deres alderdom for ingen orker dem mer. Skal du la dem gå i graven med gleden over at du også endte opp alene og redd for livet?

Mine egne ord:

Du er ikke alene, det finnes mange av oss der ute som har levd, vært gift med en slik, som har vært din forelder, vært en bror eller søster, ditt eget barn, eller hatt en slik som leder, hatt en slik som ansatt osv. De finnes i alle varianter og fasonger. Selv har jeg hatt en slik i livet mitt, den er jammen meg dyktig til å manipulere, dyktig på å fortelle historier som ikke er sanne, men de forteller det til sine "nye" ofre til å få de til å tro på seg - for om man hører den røde tråden her: Den har skylden, den gjorde det, da sa om meg, ditt og datt.... de forteller aldri hva de selv gjorde, de vil aldri fortelle deg sannheten om seg selv, for blir de avslørt, blir de vanskelig å ha med å gjøre - tro meg!!! Å bevise noen hva denne personen har gjort mot meg, trenger jeg ikke - jeg vet bare at den personen ikke kan stå til rette for hva den selv har gjort, for det er alltid andre sin skyld uansett. Alltid en unnskyldning, alltid syk - alltid en "alvorlig" sykdom, men aldri på kontroller eller noe. Selv i min start, var det alvorlig underlivskreft men aldri på noen kontroller, de som har det synes det er rart at man skal ha det uten å være på kontroller i det hele tatt, når de selv blir fulgt opp 100%. Og nå gjentar denne historien seg igjen, knytte offeret sitt fast med følelser, noe den selv mangler. Offerrollen narsissisten spiller er kun for å få folk på KROKEN, de som enda ikke har forstått dette, burde komme en tur hjem til meg, så skal jeg bevise dette samtidig forklare hvordan nettopp hvorfor og alt det der gjøres. De som kjenner henne burde skjønne at dette er andre gangen med "alvorlig kreft" - jeg kan bekrefte at det fantes ingen kontroll på mine 4 år, ei heller tror jeg det nå, fordi denne personen har nå plutselig blitt kvitt kreften sin helt uten videre - dette klinger rart i mitt hode, dette klinger enda rarere på de som faktisk HAR KREFT, å sitte å se og høre ett offer sitter å uffer seg i glansen på de som faktisk er syke, er faktisk for drøyt. Forteller personer at den kreften de har er dødelig. Mennesker synes så synd på de, og så kommer beskjeden kort tid etter, etter at noen konfronterte vedkommende med å slutte å lyve etc, da kommer beskjeden at den var blitt helt frisk, og nå litt tid etterpå, har "svulstene kommet tilbake, de blir større og større for hver gang, og de er mer og mer aggressive - har du hørt på MAKEN??? Vedkommende har også vært "Kreftsykepleier" for lindrende enhet i Drammen, vel de finner ingen ved dette navnet, men de finner en ufaglært assistent som mistet arbeidet sitt der. Igjen kan jeg si at JEG HADDE RETT!!! Det var noe som skurret, og det som skurret var løgnen til Narsissisten. Faen ta dere som lar dere lure, dere er faktisk med på en MOBB mot mennesker som faktisk forteller sannheten her. Men at dere bare kuttet med ut, uten å sjekke fakta, det sier litt mer om dere - fakta kan dere få - i bøter og spann. At hun har 62 lydopptak med at jeg er sint, hadde ikke dere blitt sint om dere fant ut at den dere elsket har kun drevet med løgn, bedrag, stjeling, manipulering osv... Da tror jeg dere også hadde fortalt hvor skapet skal stå, og når da vedkommende - ligger der da som en uskyldig liten drittunge med hjerne som da kan sammenlignes som en drittunge på 14 år... som da er ekkel i språket, ufin på alle måter - da da hadde nok dere også vært på 62 lydfiler. At jeg var sint, det var jeg - og det tror jeg 100% at alle andre hadde vært om de hadde funnet ut at den kjærligheten du gav var forgjeves, til en snylter, til en tyv, til en bedrager, til en skuespiller osv... Men kos dere med alle usannhetene. Jeg er bitter på at folk ikke kan se selv og sjekke fakta før de tar en konkusjon basert på ærlighet. 

Dette her vil ikke "vennene" eller "FAN-Club" aldri høre om, de har blitt manipulert til å slette andre mennesker fra sitt sosiale nettverk, fordi Narsissisten har taket på de. Den har nok sagt at personen Narsissisten skal straffe, har sagt eller gjort noe mot dem, og dette tror de da på. Men når sannheten kommer vil det være endel mennesker som kommer sammenkrøpet med dårlig samvittighet og hode under armen. Tro meg, det vil skje - det kan ta tid - men det kommer til å skje. Det vil se at Historien vil gjenta seg flere ganger, og de samme løgnene kommer igjen og igjen - dette skjedde meg, det er en grunn for at hun ikke ville jeg skulle bli kjent med de hun har so, venner i Skien/Porsgrunn - for hvis vi hadde snakket sammen, hadde ingenting stemt for noen av oss, derfor var det bedre å be meg om å slette disse menneskene, fordi de var onde og slemme. Men var de det? Har snakket med mange av disse, og de kunne fortelle meg en og en, uten at de viste at jeg hadde snakket med andre de kjente - de fortalte meg bare om å holde meg langt unna denne personen...røm og aldri snu deg. Den vil gjøre alt for å ødelegge for deg, koste hva det koster vil. De bryr seg ikke om hva som skjer, bare de får det som de vil - og det de vil er å ødelegge for MEG 24/7 - de lager historier som ikke er sanne, de manipulerer mennesker til å tro på seg osv. 

Jeg sa engang at jeg skulle ødelegge "Glasshuset" den sitter i, og det skal jeg - men da vrir denne personen på det jeg har sagt, og sier at jeg da skal TA DENNE.... men sannheten er noe annet - og dette glasshuset, har man selv klart å ødelegge - jeg bare forsterker sannheten, men å stå frem som en som har blitt utsatt for vold, trakassering, løgner, blitt bedratt og stjålet ifra... dette vil da den ALDRI innrømme, den vil ALDRI bli avslørt som denne personen, den utgir seg for å være det beste mennesket "DU" har møtt, du har kun møtt skuespilleren som klarte å lure DEG til de grader. De er så giftige, de er så manipulerende, de er så onde og de er falske så og si 100% av tiden de er rundt deg. Hadde de søkt på jobb i Hollywood, hadde de fått jobben tvert, for å være skuespillere, det kan de. 

Om du vet noen som har blitt lurt trill rundt av en slik person, legg denne linken på siden deres. Eller kom med beviser som gjør at jeg kan eksponere disse, slik at "vennene" får se hva slags menneske de har i livet sitt. 

/Kjetil