onsdag 14. mai 2014

Valg

Valg

Hva er ett valg? Jo du har bestemt deg for å gjøre noe. Kan alle ta ett valg? Ja, du kan velge å gjøre noe, ikke gjøre noe, uansett hva du velger, eller ikke velger - er det ett valg. Og du har selv tatt det, og kan ikke skylde på noen i det hele tatt. Det fleste valgene vi tar, er baserte på vaner, vaner på hva de rundt oss tar, eller hvordan vi har vokst opp. Som jeg har skrevet om før i Blogger, og andre fora, så er vi som barn svamper, vil suger infoen til oss og så danner vi oss en sannhet ut ifra dette. Om det vi hører fra de voksne er sant eller ikke, vet jo ikke vi da - men så danner vi oss ett bilde som vi skal leve etter.



Hvem har skylden for dine valg? Du har selv skylden for dine valg, men når du er liten og så vet du jo ikke mye om livet, kan du nok skylde på de rundt deg som lærte deg "feil". Grunnen til at jeg sier "feil" i gåsetegn, er at det var kanskje riktig for de der og da å si det slik eller å gjøre det slik. I dag så ville det kanskje ha vært helt feil. Alt har sin historie, og bak den historien finnes det kun mennesker som nok gjør sitt beste. I ditt liv kan det være feil, men i dems kan det være riktig. Vær forsiktig å ikke dømme noen.






Alle dine valg er basert på hvor du er i livet til enhver tid, det valget du tok i går, er ikke sikkert at du hadde tatt i dag. Slik går valgene og livet arm i arm. De valgene du tar, er ikke sikkert "jeg" liker, men jeg hverken tenker og ser livet fra ditt ståsted, derfor skal du få velge som du selv vil. Det finnes mange mennesker på din vei som vil ha ett ord med i laget, dette er mennesker du ikke må høre på, rett og slett drit i dem! Om de vil hjelpe deg og være din venn, skal de støtte deg i uansett hvilket valg og retning i livet du velger. Det å måtte være selvstendig er ikke lett, du må kanskje gå veien helt alene uten hjelp. MEN når du kommer dit du vil, vil du møte flere som deg som feks har gjort dette pga personlige mål, business mål etc, dette er personer du skal ha i ditt liv - som gjør det samme som deg. Jeg setter selv personlig utvikling ganske høyt, personer som selv har skjønt at det er en selv som må ta tak i livet sitt, og ikke skylde på alle andre.

Mvh

Kjetil

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar